HOVEDSIDEN
OM KLUBBEN
KLUBBMØTER
AKTIVITETER
FLYPLASSEN
TERMINLISTE
KLUBBSTYRET
SKRAPHANDEL
ARKIVROM
 
 
ADMIN
 

VINGTORS
AKTIVITETER

Her dokumenteres Vingors aktiviteter. Velg et minibilde under og ta dermed en kikk på hva Vingtormedlemne holder på med.
Bidrag i form av bilder med litt tekst til, kan sendes Webmaster
24 - 25/03-2012: Schedulebriefing hos Forus RC klubb
Tekst og bilder ved Tore Jemtegaard

Forus RC klubb med Andreas Bjordal Jensen som primus motor arrangerte noe de kalte Schedulebriefing helgen 24.- 25.mars på Bore i Klepp kommune. Andreas slo på stortromma og ved hjelp av økonomisk støtte fra NLF, fikk de Norges mest kjente internasjonale dommer Tom Erik Sørensen til å komme som hovedinstruktør. I tillegg var også Pål Kvaløy fra Malvik MFK med som co-instruktør. Forus RC klubb har et ypperlig anlegg for kursvirksomhet, stort nok klubbhus for teori og super plass rett utenfor til å fly. Ca. 20 deltakere var med.

Det startet på lørdag morgen med teori og Tom Erik gikk igjennom teorien rundt det å dømme kunstflyging.

"Flylinjen er det som skal bedømmes, ikke trekk for justering for vind" instruerer Tom Erik.


Interesserte dommerspirer og piloter følger nøye med.

Tom Erik hadde med seg pinnemodeller til alle. Axiome.

Pinnemodeller er uunnværlige når man skal tenke ut hvordan en ny komplisert manøveren skal utføres.
Etter teoridelen, inkludert gjennomgang av de nye flyprogrammene for 2012, var det ut i friluft for å snakke igjennom øvelsene og dømme i praksis. Andreas og andre lokale piloter fløy mens hele gjengen stod og fulgte med og ga sine poeng. Etter landing, gikk Tom Erik gjennom programmet og og hørte hva som ble gitt av poeng. På denne måten fikk vi trening og justert oss inn på riktig nivå.
På søndagen møttes vi igjen først til teori og så ut til praktisk dømming. Denne dagen splittet vi oss opp i grupper, hvor en gruppe tok for seg midtmanøvrene,  neste gruppe de venstre vendemanøverne og en tredje gruppen høyre vendemanøvre. På denne måten fikk vi mye mer tid på å skrive ned poeng og skrive ned kommentarer til hvorfor en trekker det en gjør. En veldig fin gjennomgang.

Tom Erik presiserer:

  • Markert linje før og etter øvelsen.
  • Trekke lite for små feil og mye for store feil.
  • Bruk hele skalaen 0 - 10.
  • En enkel øvelse gir gjerne høyere score enn en komplisert øvelse.
  • Ikke dømme partisk.

På lørdagskvelden ble det arrangert felles middag for alle på Sola Strandhotell. Nydelig mat og god stemning.

Modellflygere har det med å tulle litt med maten. Dette bildet havnet ut på Facebook siden til Alex.
Alle deltakerne virket meget fornøyde med kurset. Flinke foredragsholdere og veldig bra arrangement tilrettelagt av Andreas og Forus RC klubb. Tusen takk for den fine jobben dere gjør!

Bildeserien under viser Forus RC klubbs smarte benkeløsninger på sitt flyfelt. Har vi noen snekkerkyndige i vår klubb som kan klare å kopiere disse og bygge noen av de på vår egen flyplass? Det hadde vært flott. Kanskje en snekkerdugnad? Ser jo ikke så veldig vanskelig ut. Kanskje nettopp DU vil ta tak i det? Som en fysisk innsats for klubben?

[Gå til toppen av siden] [Gå til Hovedsiden]

VINGTOR RC CLUB

For kontakt, se link til STYRET
WEB master: Tore Jemtegaard.