HOVEDSIDEN
OM KLUBBEN
KLUBBMØTER
AKTIVITETER
FLYPLASSEN
TERMINLISTE
KLUBBSTYRET
SKRAPHANDEL
ARKIVROM
 
 
ADMIN
 

Arkivrommet

ARKIVMENY | MENY ORGANISASJON | ÅRSMØTEDOKUMENTER | ÅRSMØTE 2003

Årsmøtet 2003

2003 - Volvo Norge AS -  4/2-2003

Referat fra årsmøte 2003 for Vingtor RC Club avholdt 4/2-2003

Årsrapport 2002

Referat fra årsmøte Vingtor RC Club
4/2-2003 kantinen hos Volvo Norge

Antall fremmøtte: 17
Lars Ivarsøy åpnet møte og ga så ordet videre til ordstyrer Sigurd Henriksen.
Årsmøtets formelle punkter ble raskt behandlet:

1. Godkjenne de fremmøtte representanter

2. Godkjenne saksliste og forretningsorden

3. Velge dirigent og referent
Representanter, saksliste og forretningsorden ble godkjent. Det ble også forslaget om å ha Sigurd Henrichsen som møteleder og Tore Jemtegaard som referent.

4. Behandle klubbens årsmelding
Lars Ivarsøy leste høyt fra årsmeldingen og kommenterte underveis. Klubben har hatt bra aktivitet i året som er gått og flere av medlemmene kan vise til gode resultater.
Det kan virke som om medlemstallet er noe synkende, en tendens som må følges nøye opp fremover. Det var ellers ingen merknader til årsmeldingen som så ble godkjent.
Vedtak: Godkjent

5. Behandle klubbens regnskap
Da kassereren selv ikke var tilstede, redegjorde Sigurd for regnskapet. Lars etterlyste en post for hodestøtte, men dette skal være lagt inn i kontingentrefusjonen.
Lars kommenterte overskuddet som skyldes at enkelte vedlikeholdsoppgaver enda står ugjort. Ny dør til klubblokalet er innkjøpt.
Det ble reist spørsmål om klubbanlegget er tilstrekkelig forsikret. Styret lovet å ta dette opp til behandling på et kommende styremøte.

6. Innkomne saker:
a) Fastsette reglement for gruppen "Passive medlemmer"
Sigurd etterlyser klarere retningslinjer for hva et støttemedlemskap innebærer hos oss.
Per Strømmen mente det ikke er ønskelig at denne ordningen skal bre om seg i Vingtor og at klubben best er tjent med fullverdige medlemmer.

Sigurd påpekte at det kan være medlemmer som ikke lenger er så aktive. Reglementet tilsier at "passive" medlemmer ikke kan delta i aktiv luftsport men kan delta i organisatorisk arbeide for klubben.

Lars opplyste at passive medlemmer vil være fullt dekket av forsikringsordningene.
Det ble så reist spørsmål om støttemedlemmer vil inneha fulle rettigheter på flyplassen. Lars mente det er ok med støttemedlemmer, men at vedkommende ikke vil ha anledning til å benytte flyplassanlegget fullt ut.

Torbjørn Myrvold var ikke enig i dette, og mente at støttemedlemmer burde ha fulle rettigheter til klubbens anlegg og bruk av flyplass. Han minnet forsamlingen om at mange av Vingtor's veteraner som var med å bygge opp klubben, ikke lenger er like aktive og kunne tenke seg et passivt medlemskap. Det ville være galt å begrense rettighetene til denne medlemskategorien. Sigurd sa at alle har stor respekt for det arbeide som er lagt ned i klubben opp gjennom tidene.

Bjørn Opsetmyren mente klubbkontingenten bør senkes for støttemedlemmer om de ikke har anledning til å bruke flyplassen.
Vedtak: Styret får i oppdrag å definere begrepet støttemedlemmer og presentere dette på et kommende møte.

b) Starte utredning av kryssende rullebane på plassen
Det var kommet inn forslag om å utrede en eventuell utvidelse av flyplassen med en ekstra stripe på tvers. Tore Jemtegaard mente det ikke var bryet verdt å legge ned krefter på en slik utredning. Kostnadene kan bli store, og vil kunne kreve stor ressurser til bl.a. vedlikehold.

Lars er for en slik utvidelse og mener klubben bør utrede spørsmålene rundt dette.
Vedtak: Det ble holdt avstemning hvor flertallet var for å starte utredning av saken.

c) Oppgradering av plassen, planering av flystripe
Roger Haug hadde sendt inn forslag om at den eksisterende flystripen planeres ut og sås til på nytt. Lars mener den enkleste metoden vil være å utjevne ujevnheter med sand og så gressfrø i dette. Dette kan gjentas et par ganger i løpet av sesongen.

Knut Aker advarte mot å ha på for mye sand om gangen. Alternativet er å pløye opp hele stripen og planere og så på nytt.
Det ble så stemt over om plassen skal graves opp og planeres på nytt fra bunnen av eller kun repareres med sand og "reparasjonsfrø".
Vedtak: Gjør forbedringen over tid med sand/frø.

7. Fastsette kontingent.
Bjørn Opsetmyren foreslo ingen økning av ordinær kontingent, men at støttemedlemmer kun betaler kr. 100,- i klubbkontingent.
Vedtak: Støttemedlemmer kun betaler kr. 100,- i klubbkontingent.

8. Budsjett
Sigurd leste opp budsjettet og ba om synspunkter.
Lars redegjorde for underskuddet som har bakgrunn i at det ikke er budsjettert med støtte fra kommune/NLF i budsjettet. Forsamlingen var av den mening at det burde budsjetteres med eventuell støtte. Lars endrer dette i det endelige utkastet.

9. Bestemme klubbens organisasjon.
Opprettelse av undergrupper.
Et spørsmål ble reist om det behov for å opprette undergrupper i Vingtor. Forslag ble fremmet om å opprette skalagruppe, kunstflygruppe og skoleseksjon. Det ble en del diskusjon om dette strengt tatt er nødvendig og om slike grupper kunne virke splittende. Jan Erik Uthus foreslo at det sendes ut forespørsel i Vingformasjon om det er interesse for dette.

Det ble enighet om at en opplæringsgruppe er nødvendig og flere meldte seg interessert. Aktuelle medlemmer i gruppen er: Per Gundersen, Sigurd Henriksen, Lars Ivarsøy og Tore Jemtegaard.
Vedtak: Valgkomiteen skal finne leder for gruppen.

10. Foreta valg
Valget ble raskt unnagjort, da hele styret og valgkomiteen takket ja til gjenvalg.

Møte hevet kl. 21:00.

Med vennlig hilsen Tore Jemtegaard

 

[Gå til toppen av siden] [Gå til Hovedsiden]

VINGTOR RC CLUB

For kontakt, se link til STYRET
WEB master: Tore Jemtegaard.